Personal Training

Medical fitness en de easy tape methode

In deze opleiding zit personal trainer, easy tape methode en medical fitness in één.
Aan de hand van de allernieuwste wetenschappelijke inzichten heb ik de beste testen, trainingswijze, mobilisatie en de beste tape techniek met gegarandeerd resultaat.

In dat jaar leer je coachen, trainen, behandelen bij de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Door deze opleiding heb ik een sneller en beter behandelresultaat.
Alle theorielessen zijn met wetenschappelijke onderbouwing. Het meeste deel van de dag waren we praktisch bezig en leren we ook veel van elkaar. De methode Brügger is voorbij gekomen en de juiste benaderwijze bij klachten als rugklachten, nekklachten, schouderklachten, elleboogklachten, bekkenklachten, knieklachten, enkelklachten. Daarnaast ook veel over sportspecifieke training en voeding. Het belangrijkste is de klant zo snel mogelijk beter willen maken.

Daarbij helpt de easy tape methode enorm. Door meteen pijnvermindering te creëren kan ik sneller en meer gaan trainen waardoor er sneller resultaat is.
De easy tape methode is in samenwerking met Zwitserse therapeuten ontwikkeld.
Reden hiervoor is dat niet alle patiënten baat hadden bij de Kinesio Tapingmethode. De meeste tapemethoden zijn een kopie van KinesioTaping, maar deze methode is echt anders. De EasyTaping Methode is een onderdeel van de 4xT methode en is de basis voor een sneller herstel. De Kinesio Taping methode werkt met standaardtechnieken, maar deze gaan niet voor iedereen op. Iedere klacht is anders! De oude methode is gericht op het toniseren of detoniseren van spieren. Dat werkt niet altijd, want soms is hypertonie een functionele beschermingsmechanisme van het lichaam! EasyTaping gaat uit van mechanische sturing van gewrichten en de fascie en bevordert het herstel. Uit de unieke “Easy Testen” blijkt welke technieken direct functieverbetering geven. Daarom is de tapetechniek die daarop volgt altijd effectief en zal direct tot resultaat leiden. De effecten zijn verbluffend!
Door de effectieve tapetechniek kunnen we daardoor sneller trainen en de intensiteit beter opbouwen.

Maud Holla